Elke beoefenaar in de welzijnssector zal het je vertellen. Het is een heel gedoe om je eerste spreekkamer te vinden na je opleiding. Er zijn veel huuraanbiedingen, over het algemeen duur en niet erg flexibel. Bijna alle professionele ruimten worden per dag of per halve dag verhuurd met een verbintenis op lange termijn van minimaal zes maanden of zelfs een jaar.

Wanneer u uw carrière begint, is het financieel bijna onmogelijk om zo'n professionele ruimte te huren en de maandelijkse huurkosten te dragen wanneer u nog niet eens uw eerste patiënt of cliënt hebt.

We hebben tot 2021 moeten wachten om de komst op de huurmarkt te zien van bedrijfsruimten die zijn uitgerust met uurverhuur. Hoe konden we hier niet eerder aan gedacht hebben! Het is namelijk ideaal voor degenen die pas met hun praktijk beginnen en voor degenen voor wie de beoefening van hun discipline een aanvulling is op een andere baan. Het huren van een praktijk per uur biedt totale flexibiliteit in iemands schema. In het begin van zijn carrière is het immers bijna onmogelijk zijn eerste patiënten in een vast tijdsbestek te groeperen. Het systeem van het huren van een praktijk per uur stelt u in staat te komen wanneer het u uitkomt: door de week, in het weekend, overdag of 's avonds. Het systeem van praktijkverhuur per uur stelt ons ook in staat geen beperkingen en geen langetermijnverbintenis te hebben: geen huurcontract te tekenen of maandelijkse huur te betalen. Het principe is dat je alleen betaalt voor de uren die je nodig hebt. Niet meer en niet minder.

Als gevolg van de gezondheidscrisis die wij doormaken, hebben veel beoefenaars die vorig jaar zijn begonnen, hun vaste locatie moeten verlaten. Zij hebben veel geld verloren door huur te betalen zonder te kunnen oefenen.

De tijd waarin we leven drijft flexibele werkplekken aan. Coworking spaces, bijvoorbeeld, zijn een doorslaand succes. Vandaag de dag heeft de samenvoeging van ruimten ook gevolgen voor bepaalde gerichte beroepen, zoals kappers, koks en wellness. Voorbij zijn de dagen van het huren van een vast kantoor. Mobiele werknemers zullen u vertellen dat zij er de voorkeur aan geven elke dag in een andere ruimte te gaan werken om dichter bij hun klanten te zijn en niet in eentonigheid te vervallen.

Het huren van een praktijk- of beroepspand op uurbasis is DE oplossing voor beginners en voor wie als zelfstandige werkt of gewoon een tijdelijke basis nodig heeft.

Flexibiliteit is het sleutelwoord van vandaag!