Vanuit Spanje, Frankrijk en Portugal komen steeds meer buitenlandse trainers af en toe naar Brussel om hun kennis voor enkele dagen te delen. Sommigen reizen van stad naar stad.

Zij lanceren hun opleidingsprogramma gewoonlijk aan het begin van het jaar via hun website en sociale netwerken, zodat deelnemers zich tijdig kunnen inschrijven voor de opleiding die het dichtst bij hun woonplaats ligt.

Opleidingen van enkele dagen in esthetica, massagetechnieken of andere psycho-corporate disciplines kennen veel succes en stellen veel mensen in beroepsreconversie in staat een extra snaar aan hun boog toe te voegen.

Mobiele werknemers verplaatsen zich, zoals de naam al zegt, van de ene plaats naar de andere om hun werk uit te voeren. Een hele reeks beroepen kan zich tegenwoordig naar believen verplaatsen om hun beroep uit te oefenen. Onder hen bevinden zich mensen die opleidingen geven. Inderdaad, als je eenmaal specialist bent op een bepaald gebied, waarom zou je je kennis dan niet opleiden, instrueren en doorgeven. Of het nu op het gebied van esthetiek, welzijn of mind-body technieken is, veel trainers bieden aan om u een nieuwe techniek te leren of uw vaardigheden te verbeteren in een discipline die u aanspreekt.

Dankzij de flexibele ruimtes die vandaag beschikbaar zijn, kunnen deze opleiders gemakkelijk een zaal huren voor de paar dagen dat hun opleiding of initiatiedag duurt, en dit tegen een lagere kostprijs.

Sommige opleiders verkopen, om de prijs van de opleiding aan te vullen, ter plaatse ook materiaal aan de deelnemers van hun cursus.

Sinds enkele jaren, en nog meer met de crisis die wij doormaken, kennen de verschillende technieken in de wellness-sector (en dat zijn er heel wat) een groeiend succes en een groeiende belangstelling. Veel mensen trainen in deze technieken. Opleidingscursussen zijn dan ook zeer populair. Maar pas op, er zijn ook oplichters. Massagetechnieken leren via een digitale cursus is gewoon onzin. Sommige cursussen kunnen alleen persoonlijk worden gegeven.

Pas ook op voor trainers die niet altijd gediplomeerd zijn en die u een rad voor ogen draaien. Het kan nuttig zijn voor u en uw reputatie bij uw cliënten/patiënten om gecertificeerd te zijn op uw gebied. Geef daarom de voorkeur aan gecertificeerde opleidingen die u aan het eind van de cursus een diploma opleveren.

Voor degenen die willen beginnen met trainen, aarzel niet om een kleine ruimte te huren om te beginnen. Zelfs als u met slechts 2-3 deelnemers begint, zijn er nu zalen die geschikt zijn voor het aantal deelnemers, die u per uur kunt huren. Begin klein met een zaal die geschikt is voor het aantal deelnemers. Het heeft geen zin een te groot lokaal te nemen waar de leerlingen zich verloren zullen voelen. Streef naar de juiste grootte en laat uw werkruimte evolueren naargelang de evolutie van uw activiteit. Vandaag is dit alles mogelijk omdat er een aanbod is dat aan dit soort vraag is aangepast.